Ajánlók

 

NEM ADOM FEL "Fesztivál" Tábor

"Egy mindenkiért, mindenki egyért!" 2019. augusztus 22-28. között a debreceni Dorcas Campingben

 

Virágos napok az Agórában

Hogyan készül a virágnaptárt? Melyik növény virága ehető, sőt, finom? Vajon mi a közös a magyar zergevirágban, kornistárnicsban és a hóvirágban? Hol nem találkozhatunk a világ egyik legelterjedtebb virágfajtájával, a százszorszéppel?

 

VIII. Őrült Futás – 2019.08.17.

Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület szervezésében a VIII. Őrült Futás 2019. augusztus 17-én, új helyszínen a Koppány Völgye Kalandparkban. 

 

Zhineng Chikung workshopok Sun Yu mesterrel

Sun Yu mester Kínából Budapesten és Debrecenben is tanítani fog.

debreceni programok, debreceni állatkert
 

Tovább bővíti szolgáltatását a Debreceni Állatkert!

Az ország első vidéki állatkertje, a Debreceni Állatkert folyamatosan igyekszik a nagyközönség igényeinek megfelelően bővíteni és színesíteni szolgáltatásait, így augusztus 10-től az országban elsőként kínálnak előzetes bejelentkezés nélküli, angol nyelvű állatkerti szakvezetést az idegennyelvű látogatók számára.

 

CRAZY5K Sprintet

A CRAZY5K idén bevezette az új versenyszámát a CRAZY5K Sprintet, melyen egy 200 méter hosszú egybefüggő felfújható akadálypályát két kilóméteres futás követ.

 

Augusztusi programok az Agórában

2019. július 31. és augusztus 21. között rendkívüli nyitvatartással minden szerdán, csütörtökön és pénteken már 10 órától látogatható az élményközpont. Augusztus 19-én, hétfőn és 20-án, kedden is nyitva tart az élményközpont 10-től 18 óráig. A Virágkarneválhoz kapcsolódóan augusztus 17-től négy napon át különleges „virágos” programokkal várja az érdeklődőket az Agóra. A látogatók többek között megismerhetik a kertek és mezők legszebb  és legkülönlegesebb virágait, megtudhatják, mi az a virágnaptár, maguk is készíthetnek színes virágokat vagy virágos medálokat, valamint előadást hallhatnak hazánk leghíresebb rózsanemesítőjéről is.

 

Esti séták a Debreceni Állatkertben

A Debreceni Állatkert idén is exkluzív programmal várja az érdeklődőket, hiszen augusztusban, az Állatkertek Éjszakája felvezetéseként péntek esténként megrendezik egyik legnépszerűbb eseményük, az állatkerti Esti sétákat. Újdonság, hogy idén először angol nyelven is!

 
 

53. Hortobágyi Lovasnapok

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.

 

Pilótaképzés indul

A Wizz Air Pilótaakadémia a minimális vagy korábbi repülési tapasztalattal nem rendelkezők számára biztosít egyedülálló lehetőséget arra, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilóta engedélyt, és a program sikeres elvégzése és további tréningek teljesítése után a Wizz Air pilótájaként dolgozhassanak.

 

HÉTVÉGI PROGRAMOK AZ AGÓRÁBAN

Éjszakai távcsöves csillagnézés planetáriumi filmvetítéssel, Apa-fia robotika kisebbeknek és nagyobbaknak

 

Science Inspired

Középiskolásoknak szóló tudományos élménycsomagok nemzetközi összefogással

 

Zhineng Chikung programok

Mediball - Tai Chi labdajáték, Erdélyi Gyógyító Zhineng Chikung Tábor, Chikung Nap Budapest

 

Chikung elvonuló táborok augusztusban

Idén két tábort is szervezünk!
Az első Erdélyben lesz, egy csodaszép helyszínen, ahol a gyógyulásé a főszerep. A második pedig Karcagon, a gyógyfürdőben, ahol elsősorban az önfejlesztés kerül előtérben, és több témánk is lesz.

 

Június-júliusi programok az Agórában

Légy te is nyomozó! – A szivárvány színei – Őslény-project – a nyári szünet előtt még ezekkel a hétvégi foglalkozásokkal várja az Agóra a gyerekeket. Természetesen a vakáció ideje alatt is érdemes az élményközpontba ellátogatni, hiszen az izgalmas planetáriumi műsorok és az interaktív játéktér felfedezése mellett különleges ismeretterjesztő programok és kísérleti bemutatók közül választhatnak a látogatók.

 

Robotépítési és programozási verseny

Az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont jövő hét kedden a World Robot Olympiad™ debreceni regionális fordulójának, amelyen az Agóra csapata is indul.

 

Jó közérzet és a fájdalmak elmúlása: Gyógyító Chikung

Szeretnéd, hogy
– testi fájdalmaid elmúljanak,
– lelkileg kiegyensúlyozott legyél,
– közérzeted jobb legyen?
 
Akkor gyere el Chikung Központunkba, és vegyél részt Gyógyító Chikung Foglalkozásainkon!
 

Májusi programok az Agórában

A gyereknapi hétvégén a pillangóké lesz a főszerep az Agórában. Aki ellátogat hozzánk május utolsó hétvégéjén, megtudhatja, mi a különbség a lepke és a pillangó között, és az is kiderül, hogyan csalogathatjuk a kertünkbe ezeket a törékeny, színes élőlényeket.

 

Atomki hírek: Az atommag imbolygó forgása

Az atommag imbolygó forgása: új eredmények az atommagok alakjának és forgásának vizsgálatában

 

Újabb attrakcióval bővül a Debreceni Állatkert!

Szeretettel hívjuk Önöket az ország legnagyobb nyuszisimogatójának, a Nyuszifalva ünnepélyes átadására. 

 

NYÁRI TÁBOROK AZ AGÓRÁBAN

Meghirdette a nyári napközis táborait az Agóra Tudományos Élményközpont. Ebben az évben is hét héten át várjuk izgalmas programokkal azokat az iskolás gyerekeket, akik szívesen fedeznék fel az Agórában a természet számtalan csodáját, vagy szeretnének elmerülni a robotprogramozás világában. A táborok célja, hogy a gyerekek élményszerű ismereteket szerezzenek, játékosan megtapasztalják, hogy a természettudományok milyen fontos részei mindennapi életünknek, és felfedezzék, miben tehetségesek.

 

Hasadványnyom-módszer

Atomki szeminárium:
Fission-track dating: The stone axe of geochronology
(Hasadványnyom-módszer: A kormeghatározás kőbaltája)
Előadó: Arató Róbert (MTA Atomki)

dekor műgyanta padló
 

Design padlók műgyantával

Nagyon közkedveltek a különféle mintázattal tervezett vagy fotófóliával lefedett padlók,
de újabban különösen a márványos hatásúra készített felületek.

 

Márciusi programok az Agórában

A hónapot egy rendhagyó programmal indítjuk. A Matematika Összeköt Egyesület és az Agóra Tudományos Élményközpont közösen szervezi meg az első debreceni Medve Matek Élménynapot vasárnap. A rendezvényre már csak korlátozott számban tudunk regisztrációt fogadni. Március közepén ismét megünnepeljük a víz világnapját. Március 15. és 17. között speciális előadásokkal és izgalmas ismeretterjesztő foglalkozásokkal várjuk a látogatókat a Vizes napok keretében. Az érdeklődők megtudhatják többek között, hogy mennyi az emberek számára hasznosítható édesvíz a Földön, miként lehet a víz energiáját a saját javunkra fordítani, és melyik az az állat, amely testének 97%-át víz alkotja.

 

Atomki szeminárium: Meteoritok

Mik azok a meteoritok? Honnan érkeznek a Földre? Mennyi meteoritot ismerünk? Mi alapján osztályozzák őket? Hol találhatunk meteoritokat? Hogyan különböztetjük meg őket a földi kőzetektől? Milyen információkat hordoznak a holdi meteoritok a Föld legközelebbi szomszédjáról? Hogyan alakul egy meteorit története a kilökődéstől a becsapódásig? Honnan tudhatjuk, hogy egy meteorit mikor hullott, azaz milyen hosszú a földi kora? A kőzettan-geokémiai vizsgálati módszerek, a nemesgáz-tömegspektrometria és a radiokarbon (14C) kormeghatározás szerepe a meteoritikában.

 

Gyógyító Chikung Foglalkozások a Jáde Házban

A JÁDE HÁZ – Eskrima & Chikung központunkban lehetőséged van arra,
hogy gyógyítsd magad Chikunggal minden héten legalább egyszer!

 

Agóra aranyérem

Aranyérmet nyert az Agóra csapata ma a Budapesten megrendezett Magyar Ifjúsági Robot Kupán. A megmérettetésen több versenyszámban összesen 25 csapat indult az ország minden tájáról. Az élményközpont versenyzői haladó kategóriában, a Rescue Line (menekítő-vonalkövető) versenyszámban szerezték meg az első helyezést. Előre megépített robotjuknak egy katasztrófahelyszínt szimuláló, akadályokkal teli pályán kellett adott idő alatt áldozatmentési feladatokat elvégezni.

 

Egyetemi páros jegy a Növény-, és állatkertbe

A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark egy újdonsággal örvendezteti meg a debreceni felsőoktatásban tanulókat. A kikapcsolódni vágyó egyetemisták számára február 21-től lehetőség nyílik egy kedvezményes belépő, az Egyetemi Páros Jegy megváltására.

 

Hamarosan rajtol a Rotary Futófesztivál

A debreceniek számára már valószínűleg nem ismeretlen a Rotary Futófesztivál neve, hiszen már évek óta a tavaszt ez a sportesemény nyitja meg. 2019. március 31-én immár kilencedik alkalommal várja a futókat a rendezvény.

 

Négyéves az Agóra

Négy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Debrecenben az Agóra Tudományos Élményközpont, amely azóta a régió meghatározó intézményévé vált. Az élményközpont folyamatosan színesedő és gazdagodó programjain az elmúlt négy évben több mint 150 ezren vettek részt.

Oldalak

Teteje